woensdag 27 mei 2009

Europa-tour - Antwoord 3 - Italië


Wouter: Daniel, Marilyn heeft enkele vragen voor je. Eerst en vooral, wat is de belangrijkste doelstelling van de Bolognahervormingen in het Europese onderwijssysteem? Versterkt Bologna de competitiviteit van het Europese onderwijssysteem, wordt het onderwijssysteem erdoor goedkoper of – ten derde -, maakt Bologna ons onderwijs gemakkelijker?

Daniel Vanegas: Liefste Marilyn, bedankt om ons vanavond hier op deze manier te vergezellen. Ik ben Daniel en internationaal vertegenwoordiger van YEPP. Mijn antwoord op deze vraag is dat de Bolognahervormingen de competitiviteit van het Europese universitaire systeem hebben vergroot. Ze zijn essentieel want Bologna creëert uniforme credits, bachelors en mastersgraden. Dankzij Bologna heeft de student ook meer autonomie om zijn studies in te richten.

Wouter: Dankjewel, wij hebben nog een tweede vraag voor je over immigratie en vluchtelingen. Welke regio heeft de meeste problemen of de meeste inkomende vluchtelingen?




Daniel Vanegas: Het is in Sicilië dat de meeste problemen zich voordoen. Dit komt omdat vroegere regeringen hebben nagelaten om essentiële maatregelen door te voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u voor uw reactie!